Dovolená filmového fanouška? Zamiřte na Bali, Bora Bora nebo do Kampánie

Před týdnem jsme vám ukázali, kde se natáčela trojice slavných filmů – první Piráti z Karabiku, Pláž a Mamma Mia!. Dnes pro vás máme další tři destinace, které nepadly do oka jen filmařům, ale které milují i fandové cestování. Víte, kde se natáčela Wonder Woman, Vzpoura na lodi Bounty nebo Jíst, meditovat, milovat?

Tým Umbrella Yacht   |   1. 1. 2018

Kampánie: Po stopách Wonder Woman

Viděli jste slavnou superhrdinku ve filmu režírovaném Patty Jenkins a marně přemýšlíte, kde že se nachází ten překrásný ostrov Themyscira? No, celá ta nádhera bohužel vznikla až v počítačích expertů na filmové triky, ale některé scenerie si přece jen můžete prohlédnout. Záběry se točily na jihu Itálie, konkrétně v okolí městečka Palinuro v Kampánii. Rozlehlou terasu, z níž malá Diana spolu se svou matkou v první části filmu shlíží na moře, najdete u Villy Cimbrone v Ravellu, na pobřeží Amalfi.

alt_text_here

alt_text_here

Ve Wonder Woman můžete s trochou představivosti poznat skály a pláže kolem Palinura

 

Bali: Můžete tu Jíst, meditovat i milovat

Na své pouti za sebepoznáním prošla Julia Roberts Itálii (jídlo) a Indii (meditace), aby nakonec našla lásku na Bali. Film mimo jiné strhl tisíce mladých žen z celého světa, aby se vydaly v jejích stopách. A nelze se jim ani moc divit – Bali je opravdu překrásný ostrov. Filmaři natáčeli v Ubudu a na pláži Padang Padang. Na Bali ale platí, že ať zamíříte jakýmkoli směrem, čeká na vás fantastické koupání, nádherná příroda a vlídní lidé. Ostatně, přečtěte si o šesti místech, která byste při návštěvě tohoto ostrova rozhodně neměli minout.

alt_text_here

alt_text_here

Na pláž do zátoky Padang míří každý rok tisíce následovnic Julie Roberts

 

Bora Bora: Vzbouřili se tu námořníci lodě Bounty

Tentokrát nešlo o vzbouřence sešikované pod velením Mela Gibsona, představitele Christiana Fletchera ve filmové verzi z roku 1984 – ti se při natáčení bouřili hlavně na ostrůvku Moorea. Na Bora Bora se totiž točily některé záběry asi nejslavnější verze příběhu z roku 1962, v níž jako Fletcher zazářil Marlon Brando. Tomu se ve Francouzské Polynésii tak zalíbilo, že si tu dokonce koupil soukromý atol Tetiaroa.

alt_text_here

alt_text_here

Pohled na vrchol Otemanu, tyrkysovou lagunu, palmy a bungalovy. To nejhezčí z Bora Bora!

 

O natáčení Pirátů z Karabiku, Pláže a Mamma Mia! se dočtete v článku Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy!

Foto: Shutterstock.com a archiv

Přečíst více článků