Romantika na lodi? Tahle místa vás okouzlí!

Chcete vzít svou přítelkyni nebo přítele na romantickou dovolenou na jachtě? Hledáte místo, které nabídne tyrkysové moře, úchvatné pláže a zážitky, které si budete oba pamatovat navždycky? Máme pro vás tipy na místa, která si zamilujete!

Tým Umbrella Yacht   |   8. 10. 2018

Elbow Cay, Bahamy

Na ostrůvku Elbow Cay, který patří mezi bahamské ostrovy Abaco, najdete malebné městečko jménem Hope Town. Jeho dominantou je 36 metrů vysoký červeno-bíle pruhovaný maják. Zakotvěte v přístavu a vydejte se na procházku po dlážděných ulicích městečka, které vedou mezi roztomilými karibskými domky s obchody a restauracemi. V půvabné hlavní části města nenajdete žádná auta, ale doporučujeme vám pronajmout si golfový vozík, a projet si i zbytek ostrova! Najdete tu mimo jiné i překrásné pláže, na kterých budete mít dokonalé soukromí.

Elbow Cay Bahamy

Hope Town tvoří tradiční karibské domečky

 

Tobago Cays, Svatý Vincenc a Grenadiny

Maličké karibské souostroví Tobago Cays, které je součástí Svatého Vincence a Grenadin a které tvoří pět menších, neobydlených ostrovů, je vyhlášené ideálními podmínkami pro potápění a šnorchlování, na zdejších plážích také hnízdí hned několik druhů želv. Ostrůvky proslavily i plážové party s BBQ, které pořádají místní lidé, a během nichž si můžete vychutnávat humry a kochat se přitom romantickým západem slunce.

Tobago Cays

Tobago Cays, to je ráj pro milovníky šnorchlování

 

Peter Island, Britské Panenské ostrovy

Naprostá oáza klidu a pohody na vás čeká na soukromém ostrůvku Peter Island o rozloze necelých osmi čtverečních kilometrů. Na ostrově je jen jedno luxusní letovisko, ale zato hned několik malebných zátok a pět pláží, z nichž té nejkrásnější se příhodně přezdívá Honeymoon Beach – ideální místo, kde můžete vypnout a strávit romantické odpoledne jen ve dvou. Podobné renomé má i Deadman´s Beach, nejdelší pláž na ostrově (měří kilometr a půl) ve tvaru půlměsíce, kterou lemují palmy a která nabízí perfektní podmínky pro šnorchlování, opalování nebo třeba piknikování. Peter Island tvrdě zasáhl hurikán Irma, ale koncem tohoto roku by se měl opět otevřít návštěvníkům.

Peter Island

Na Peter Island najdete pět překrásných pláží

 

Raiatea, Francouzská Polynésie

Civilizací nedotčené místo opředené legendami, které lidé osídlili jako poslední území na Zemi. Najdete tu mimo jiné starobylý posvátný komplex, marae Taputapuatea, nejdůležitější kultovní místo celé východní Polynésie. Raiateu obklopuje laguna, stejně jako sousední ostrov Taha´a, a tu zas lemují až neskutečně krásné pláže. Díky silným větrům, které umožňují nádherné plachtění, je tahle část Polynésie oblíbeným cílem jachtařů. Uvidíte, že na plavbu kolem tohoto čarovného místa do smrti nezapomenete!

Raiatea

Ostrov obklopuje tyrkysová laguna s krásně klidnou vodou

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit za romantikou? Napište nám!

Přečíst více článků