Thajský Phuket skoro bez turistů? Objeďte ho na jachtě!

Největší thajský ostrov Phuket je překrásný. A také přeplněný turisty. To ale zdaleka není důvod, proč byste se o jeho půvaby měli nechat ochudit. Stačí, když si pronajmete jachtu, a můžete nejen Phuket, ale i nedalekou zátoku Phang Nga a ostrovy Phi Phi poznávat v naprostém soukromí. Pokud navíc vyrazíte v březnu, máme pro vás pronájem lodi za akční cenu!

Tým Umbrella Yacht   |   22. 10. 2018

Dlouhé písečné pláže lemované azurovým mořem, výborné lokality pro potápění a šnorchlování i spousta malých ostrůvků okolo, které můžete postupně objevovat. Thajský Phuket ale skrývá zajímavosti i na pevnině. Ve vnitrozemí je krásná příroda a buddhistické památky, v samotném městečku Phuket můžete obdivovat krásně barevné domky, lidé jsou tu milí a skvěle se tu vaří! To všechno jsou důvody, proč byste Phuket rozhodně měli zařadit na svůj cestovatelský wishlist.

Phuket

Čínsko-portugalská koloniální architektura v městečku Phuket

 

Pláže? Vyjeďte na ostrůvky

Jedním z největších lákadel Phuketu jsou pláže, které lemují jeho západní pobřeží. Tentokrát pomineme ty nejslavnější a nejrušnější a doporučíme vám spíše odlehlejší a klidnější místa. Nádherná je Laem Sing, Kata Noi, Surin nebo Mai Khao. Skvělá místa ke koupání a opalování ale najdete i na ostrůvcích kolem Phuketu. Například Ko Racha Yai je vzdálený pouhých 23 kilometrů. Na jeho západním pobřeží leží zátoka s krásnou pláží, zatímco na východní straně je perfektní lokalita pro šnorchlování a potápění.  A dokonce jen 9 kilometrů od Phuketu leží další maličký ostrůvek Ko Hae, kterému se říká také Korálový ostrov. Kromě nádherných korálových útesů jsou tu i dvě pláže – jedna na západní a druhá na východní straně ostrova. Perfektní pláže a nedotčenou přírodu najdete i na Ko Bon nebo soukromém Ko Mai Ton.

Phuket

Pláž Laem Sing patří k nejkrásnějším na Phuketu

 

Zátoka, kterou proslavil Bond

Téměř povinností je pak návštěva zátoky Phang Nga. Na rozloze zhruba 400 čtverečních kilometrů tu z mělké vody vystupují stovky skalních útvarů a vápencových ostrůvků. Některé z nich jsou vysoké až 350 metrů! Zátoku je nejlepší projet na kajaku, abyste mohli prozkoumat i různé jeskyně, z nichž některé jsou propojené tunely. Asi nejslavnějším zdejším ostrůvkem je Ko Tapu, kterému se přezdívá Ostrov Jamese Bonda, „zahrál“ si totiž v bondovce Muž se zlatou zbraní. Za návštěvu stojí i rybářská vesnička u ostrova Ko Panyi, kterou tvoří domky postavené na dřevěných pilotách přímo v moři.

Phang Nga Bond

Slavný ostrůvek Jamese Bonda

 

Potápění u Similanských ostrovů

84 kilometrů severozápadně od Phuketu leží jedna z nejvyhlášenějších potápěčských destinací světa – Similanské ostrovy. Původně devět granitových ostrůvků, ke kterým úřady před dvaceti lety přidaly ještě další dva, tvoří od roku 1982 národní park. Potápěče sem láká nejen bohatý podmořský život, ale i skvělá viditelnost až 30 metrů. Spatřit tu můžete leopardí žraloky, murény, manty obrovské, želvy nebo mořské koníky. Nedaleko navíc najdete Richelieu Rock, podmořskou horu, která je údajně vůbec nejlepším místem pro potápění v Thajsku. (Při plánování plavby jen myslete na to, že Similanské ostrovy jsou pro veřejnost zhruba od půlky května do půlky října uzavřeny).

Phuket

U ostrovů kolem Phuketu si skvěle zašnorchlujete

 

Phi Phi: Skály, které berou dech

Souostroví Phi Phi leží asi dvě hodiny plavby od Phuketu a vyrazí vám dech už ve chvíli, kdy se k němu budete blížit – z moře proti vám vyroste pevnost tvořená útesy porostlými vegetací, které stráží romantické zátoky s nádhernými písečnými plážemi. I život tu plyne mnohem pomaleji – jeden ze dvou hlavních ostrovů, Phi Phi Leh, je neobydlený, na druhém, Phi Phi Don, zase nenajdete žádné silnice. Zbylá čtveřice ostrovů jsou vlastně jen vápencové skály trčící z moře.

Phi Phi je opravdový tropický ráj, který ale poslední roky úpí pod náporem cestovatelů. Na vině je hlavně film Pláž s Leonardem DiCapriem, který se natáčel na zdejší pláži Maya (více si o ní přečtěte v článku Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy). Situace už došla tak daleko, že úřady musely slavnou pláž uzavřít, aby se její ekosystém mohl vypořádat s následky masového turismu.

Phi Phi

Západ slunce v kulisách ostrovů Phi Phi

 

Pronájem lodi za akční cenu

Pokud s námi chcete vyrazit do Andamanského moře, máme pro vás akční nabídku! V termínu od 15. do 22. března 2019 si můžete pronajmout katamarán Moorings 4000, který pojme až 6 hostů, za cenu 9400 eur za týden! V ceně jsou zahrnuty i služby kapitána a pojištění lodi, na přání vás může doprovázet i hosteska (cena je 950 eur/týden). Rádi pro vás zajistíme i letenky z Prahy do Phuketu, které vyjdou na zhruba 17 000 Kč na osobu.

A pokud byste si týdenní plavbu na jachtě rádi prodloužili o týden strávený na pevnině, můžeme vám nabídnout týdenní pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu přímo u pláže Holiday Inn Express Phuket Patong Beach – cena za dvoulůžkový pokoj včetně snídaně je 429 eur.

Moorings 4000

Luxusní katamarán Moorings 4000 ubytuje až 6 hostů

 

Chcete si o Thajsku přečíst víc? Mrkněte na články Thajsko: Vydejte se z Phuketu do Langkawi a Thajsko? Nasměrujte svoji jachtu do těchto nádherných míst!

Foto: Shutterstock

 

Chcete s námi vyrazit do Thajska? Napište nám!

Přečíst více článků