Top 8 nejkrásnějších pláží Korsiky

Pokud se při volbě destinace pro svou dovolenou rozhodujete podle množství a kvality pláží, jistě už máte Korsiku na svém wishlistu. Zdejší pláže patří k nejkrásnějším ve Středozemí. Má to ale jeden háček – jsou jich tu skoro dvě stovky! Ale nemějte strach. Udělali jsme práci za vás a vybrali z nich osmičku nejkrásnějších!

Tým Umbrella Yacht   |   25. 6. 2018

Bílý písek, průzračné modré moře, všude kolem krásná příroda i historická městečka a francouzská gastronomie. Možná, že po týdenní dovolené dojdete k názoru, že byste na korsických plážích klidně mohli strávit zbytek života. O jednom nádherném místě na souostroví Lavezzi už jsme psali v článku Tohle jsou nejkrásnější pláže Evropy! Dnes pro vás máme dalších 8 tipů!

 

Palombaggia

Je dlouhá skoro tři kilometry, najdete ji kousek pod Port Vecchio a je rozhodně nejslavnější. Zdejší vody jsou součástí přírodní rezervace, a proto jsou krásně čisté. A ano, písek je tu krásně bílý, hory za zády majestátní, výhledy okouzlující. Jen je tu docela dost lidí (čím jižněji se vydáte, tím méně jich bude), ale i tak stojí tahle pláž minimálně za jednu návštěvu.

Korsika

Palombaggia, asi nejslavnější pláž Korsiky

 

Rondinara

Chcete větší klid? Žádný problém! Přeplujte trochu jižněji, a asi v polovině cesty mezi městy Port Vecchio a Bonifacio najdete pláží Rondinara, která za své jméno vděčí téměř kruhovému tvaru. V zátoce můžete pohodlně zakotvit a užívat si tohle trochu odlehlé místo. Tradiční korsická dvojice bílý písek & azurové moře (lemované tentokrát načervenalými skalisky a zelenými keři makchie) jsou vám samozřejmě i zde plně k dispozici!

Korsika

Rondinara dostala název podle téměř dokonalého kruhového tvaru

 

Santa Giulia

Leží v překrásné laguně kousek pod Port Vecchio, a je dokonce tak úchvatná, že si vysloužila zápis do seznamu UNESCO. Voda je tu tak tyrkysová, že neuvěříte, že nejste v Karibiku! Moře je tu klidné a mělké, a tak sem často míří rodiny s dětmi.

Korsika

Tyrkysová barva moře u pláže Santa Giulia připomíná Karibik

Santa Manza

Tahle pláž na jihu ostrova potěší ty z vás, kteří máte rádi divokou přírodu a vodní sporty. Celý záliv Santa Manza, to je jedna pláž a jeskyně za druhou a všechny stojí za prozkoumání. Můžete tu šnorchlovat nebo si zkusit kitesurfing či windsurfing.

Korsika

V zálivu Santa Manza jsou skvělé podmínky pro windsurfing

 

Roccapina

Na tuhle zátoku na jihu Korsiky dohlíží obří skála, kterou povětrnostní vlivy vytvarovaly do podoby lví hlavy, a stará janovská strážní věž. Pláž tu lemují krásné písečné duny a zelené keře a borovice. Celé místo je přírodní rezervací a z pevniny je obtížněji dostupné, takže využijte faktu, že máte loď!

Korsika

Na pláž Roccapina je z jachty mnohem lepší přístup než z pevniny

 

Lotu

Krásné pláže najdete i na severozápadním pobřeží Korsiky. Například Lotu (říká se jí také Loto, Lodo nebo Lodu), která se rozkládá podél pouště Agriates, neúrodného a divoce krásného, UNESCEM chráněného úseku pobřeží. Tenhle malý záliv s pláží dlouhou 400 metrů sousedí s nízkými kopci a z vnitrozemí se k němu dostává dost těžko – a právě proto si ho oblíbili jachtaři.

Korsika

Lotu je jedna z nejhezčích pláží na severozápadním pobřeží Korsiky

 

Saleccia

Další perla v jinak skalnaté a vyprahlé oblasti Agriates. Turismem nedotčené místo s bělostným pískem a borovicemi, které poskytují stín po dni stráveném na slunci. Na kilometr dlouhé pláži potkáte maximálně nějakého odvážného turistu a sem tam si sem přijde schrupnout některá z  kravek, které se pasou v okolí.

Korsika

Na pláži Saleccia budete mít dokonalé soukromí

 

Bodri

Pokud se budete vyskytovat poblíž městečka Calvi, skvělým tipem pro klidnou relaxaci na nepřeplněné pláži je Bodri. Kromě koupání si tu můžete i zašnorchlovat!

Korsika

Míříte k městečku Calvi? Zastavte se i na pláži Bodri!

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit na Korsiku? Napište nám!

Přečíst více článků